bato-adv
کد خبر: ۶۳۴۳۱۶

طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن

طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲

غذاهای محلی همیشه نمایانگر آیین و سنت‌های قدیم یک شهر هستند. تمام مناطق ایران غذاهای مخصوص خود را دارند و قم نیز یکی از آن‌هاست. در این مطلب می‌خواهیم به طرز تهیه دو نمونه از غذاهای معروف قم بپردازیم که در بیشتر خانه‌های ساکنین این شهر طبخ می‌شود. آش پتله و ماشاب نام این غذاهاست که در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه آن خواهیم پرداخت.

آش پتله

آش پتله را می‌توانیم یکی از معروف‌ترین‌ها در قم بدانیم که ترکیبات اصلی آن جو و سبزیجات در کنار انواع حبوبات است. همچنین برای طعم دادن به آن از سیر داغ، پیاز داغ و کشک استفاده می‌شود. این غذا را بیشتر برای نذری، در ماه رمضان یا مراسمات مختلف می‌پزند. شما می‌توانید با سفارش غذا انلاین شهر قم نیز طعم آن را بچشید، اما برای درست کردن آن در منزل ادامه مطلب را بخوانید.

مواد مورد نیاز برای آش پتله

طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن

قبل از هر چیز باید مواد زیر را برای درست کردن آش پتله آماده کنید:

مواد مورد نیاز مقدار مورد نیاز
لوبیا چیتی 1 پیمانه
جو 1 پیمانه
نخود 1 پیمانه
سبزی آش خرد شده 600 گرم
کشک 2 پیمانه
پیاز داغ 200 گرم
سیر داغ نصف پیمانه
نعنا داغ 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه آش پتله قم

مراحل زیر روش درست کردن این آش را به شما آموزش می‌دهد:

  • مرحله اوللوبیا و نخود را از شب قبل و جو را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  • مرحله دوم: قابلمه را تا نیمه آب ریخته و اجازه دهید جو با حرارت ملایم در داخل آن بپزد.
  • مرحله سوم: نخود و لوبیا را هم به طور جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله چهارم: در یک تابه روغن ریخته و ادویه‌ها را با پیاز و سیر و نعنا تفت دهید.
  • مرحله پنجم: بعد از پخت کامل، جو، نخود و لوبیا را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: سبزی را به همراه مواد آماده شده در مرحله 4 به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: اجازه دهید تا قابلمه برای مدت زمان 45 دقیقه پخته و جا بیفتد.

ماشاب

ماشاب نیز یکی دیگر از غذاهای معروف و بسیار مقوی قم است. برای پخت این غذا از حبوبات، گندم و گوشت استفاده می‌شود و سرشار از فیبر است. ماشاب، معمولا در فصول سرد سال سرو می‌شود و بیشترین میزان مصرف آن برای وعده صبحانه است. به علاوه در ماه رمضان نیز می‌توانید آن را سر سفره‌های افطار ببینید.

مواد مورد نیاز برای درست کردن ماشاب

طرز تهیه 2 غذای محلی قم و نکات مربوط به آن

قبل از آن که بخواهید ماشاب را درست کنید بهتر است مواد زیر را از قبل آماده کرده و در کنار خود قرار دهید:

مواد مورد نیاز مقدار مورد نیاز
گوشت ران یا گردن گوسفند 200 گرم
ماش 1.5 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 1.2 پیمانه
گندم 1.2 پیمانه
برنج سیب‌زمینی 1 عدد
کدو حلوایی خرد شده 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 3 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه ماشاب قم

مراحل زیر را برای درست کردن این غذا طی کنید:

  • مرحله اول: گوشت را درون قابلمه قرار داده و اجازه دهید با مقداری آب به همراه فلفل سیاه و زردچوبه و همچنین پیازی که به 4 قسمت تقسیم شده بپزد.
  • مرحله دوم: در این مرحله باید گوشت پخت شده را خارج کنید و آن را ریش ریش کنید. آب گوشت را هم صاف کنید و در ظرفی بریزید، تا در مراحل پخت از آن استفاده شود.
  • مرحله سوم: ماش، لوبیا و گندم که از شب قبل خیس کرده‌اید را به صورت جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را هم به صورت جداگانه نیم پز کنید.
  • مرحله پنجم: پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی برش دهید. سپس به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  • مرحله ششم: آب گوشت را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید. (می‌توانید از آب معمولی هم استفاده کنید.)
  • مرحله هفتم: سیب زمینی و کدو حلوایی را نگینی خرد کنید و به حبوبات نیم پز شده اضافه کنید.
  • مرحله هشتمآب گوشت و پیاز را هم به آن‌ها اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله نهمآش را از روی حرارت بردارید و پس از ملایم شدن دمای آن، گوشت ریش ریش شده را اضافه و در نهایت غذا را سرو کنید. می‌توانید روی آش را با نعناع و پیاز داغ تزئین کنید.

سفارش آنلاین غذاهای سنتی قم

غذاهایی که در اینجا به آن‌ها اشاره شد تنها دو نمونه معروف در قم هستند و مطمئنا تعداد آن‌ها بسیار بیشتر است. اگر می‌خواهید طعم این دو غذا را بچشید، کافیست به اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کنید تا پس از انتخاب شهر قم و آدرسی که در آن ساکن هستید، لیستی از رستوران‌های سنتی اطراف به همراه منو برایتان نمایش داده شود. با انتخاب شما از میان آیتم‌های موجود در هر رستوران، غذا در سریع‌ترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.

برچسب ها: غذای محلی
bato-adv
مجله خواندنی ها